Na het vertrek van de Dekamarkt is het Kooiplein te stil en biedt het nog maar weinig functies. Een supermarkt is een trekker en kan alleen overleven als deze een minimale maat van ca. 1200 m² heeft. De overige winkels kunnen alleen overleven als er mensen komen en die komen er alleen als er een supermarkt is.

Eigenlijk lijken er maar 3 opties te zijn: 

  1. De huidige situatie laten voor wat het is en de verloedering accepteren;
  2. De bestaande bebouwing slopen en alleen woningbouw realiseren. Dan is echter alleen een plan met relatieve hoogbouw en veel massa haalbaar, gezien de hoge aankoopkosten van grond en opstallen. Dit is het grote bezwaar van in het verleden gelanceerde initiatieven geweest;
  3. Opknappen van het plein met groen en een pleinfunctie. Het revitaliseren van de winkelstrip en bestaande bovenwoningen. En het realiseren van een nieuwe supermarkt met bovengelegen appartementen. Creëren van parkeerplaatsen op gelijk niveau als het plein (geen stoepranden) en het onderdeel laten zijn van de inrichting van het plein.

Stilstaan is achteruitgang. Wij denken dat een nieuwe supermarkt met daarboven appartementen het Kooiplein nieuw leven in zou blazen. We zijn benieuwd wat jij hiervan vindt! Heb je andere ideeën? Denk mee! Laat ons weten wat jij graag zou willen zien op het Kooiplein. Winkels? Een supermarkt? Meer groen? 

Dat het onderwerp leeft in Castricum is o.a. hier terug te lezen.

Lees hier meer over de initiatiefnemer van deze website.