Het is onveranderd lastig om een betaalbaar appartement te vinden. De vraag naar woningen is nog steeds een stuk hoger dan het aantal woningen dat nieuw aangeboden wordt. Dit is vervelend, want kopen wordt tegenwoordig dus steeds minder bereikbaar. In onze zoektocht naar oplossingen, hebben wij een idee datwe graag met jullie willen delen.

Ons idee is om op het Kooiplein, in dit geval op de locatie waar nu de leegstaande voormalige garage staat, appartementen te realiseren. Zo wordt er meer woonruimte gecreëerd en brengt dit levendigheid naar, en rondom, het plein. Wat is dan de oplossing om het kopen haalbaar te maken? Dat zijn hybride koopcontracten.

appartementen kooipleinHybride koopcontracten
Met hybride koopcontracten bedoelen we dat deze appartementen, welke vallen in het middensegment, te koop of te huur zijn. Je kunt een appartement kopen, als je daartoe de middelen hebt, maar dat hoeft niet. Je kunt het namelijk ook eerst huren en in de loop van de afgesproken periode kopen, als je daar dan tegen die tijd de middelen wel voor hebt.

Door middel van hybride koopcontracten kunnen wij het toegankelijker maken voor mensen om hier te wonen.

Niks meer, niks minder. Met hybride koopcontracten is natuurlijk niet gelijk alles opgelost, maar met dit plan krijgen meer mensen de kans om toch een woning te vinden.

Wij zijn benieuwd wat jullie van dit idee vinden?

 

Categorieën: appartementen

4 reacties

Hans van der Himst · 21 oktober 2018 op 06:16

Dít idee is niet bepaald nieuw en verder staat er in het artikel niets. Hier kan je geen mening over hebben.

Ronald R · 3 maart 2019 op 12:24

Het idee voor nieuwe appartementen is leuk, maar welke prijs categorie wordt aan gedacht?
Alles wordt steeds duurder zoals jullie zelf ook zeggen, dus ben benieuwd op welk segment gemikt wordt.
Simpel voorbeeld van mezelf. Middelbare leeftijd, gescheiden en vader. Noodgedwongen weer inwonend. Verdien te veel voor sociale huur, te weinig voor particuliere huur vanaf 1000 of hoger.
Kopen kan tot zeg €225000 zonder financieel helemaal klem te komen, hoger is bijna niet betaalbaar.

Er is niets op de huidige markt waar ik terecht kan… Want waar ik bijvoorbeeld zoekende naar ben is iets met minstens 2 slaapkamers. 1 voor mezelf, en 1 voor mijn dochter wanneer die bij mij is.

    KC · 4 maart 2019 op 10:25

    Hallo Ronald, dankjewel voor je reactie. Het is goed om te horen waar exact de behoeften liggen bij de Castricumse bewoners. We zijn aan het onderzoeken of we met de hybride woningen de meeste behoeften kunnen invullen. Dit zijn appartementen die gehuurd kunnen worden, waarbij de huurder de mogelijkheid heeft om op termijn te kunnen kopen. Dat geeft in ieder geval een groeimogelijkheid in de “wooncarriere”. Hoe dat gaat werken zijn we aan het onderzoeken. We willen appartementen maken van verschillende afmetingen en dito prijzen, gericht op de doelgroepen starters, kleine huishoudens en ouderen.
    We zijn in overleg met de gemeente, daaruit moet ook blijken wat exact gerealiseerd mag worden. Hou deze website/Facebook pagina vooral in de gaten voor updates!

Pauline van Vliet · 3 april 2019 op 08:28

Goed plan om diverse kleine woningen te maken. Er kan echt iets leuks van dit plein gemaakt worden. Een plek voor jonge mensen. Misschien ook een café?
Ik steun jullie initiatief van harte.
Ik hoop dat de jeugd zelf ook mee gaat denken en hun creativiteit inzetten. Hier ligt een kans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *