Het totaalplan voor de revitalisering van en woningbouw op het Kooiplein zoals dat via het platform Kooiplein Castricum is gevormd en getoond, is bekend bij de gemeente Castricum. Een principeverzoek is reeds ingediend op 26 februari. Waarom duurt het zo lang voordat de gemeente een beslissing neemt over het Kooiplein, terwijl woningbouw in de gemeente top-of-mind is?

De woningdruk in de gemeente is onverminderd hoog. De wens voor voorzieningen zoals een supermarkt en een fijne horeca met terras is duidelijk aanwezig bij het publiek rondom Kooiplein, parkeren kan goed opgelost worden. Tot zover duidelijk.

Maar doorpakken op plannen die aansluiten bij de ambities van de raad gaat stroperig. Waar blijft de daadkrachtige besluitvorming om de ambities in te lossen en vooral de bewoners van Castricum een kwalitatief volwaardig Kooiplein te bieden? Wanneer besluit u voor de realisatie van (betaalbare) woningen?

Gemeente: het is aan u om te beslissen. Ja of Nee? Beide is een antwoord, al hetgeen ertussen niet.

Kooiplein nieuw of oud


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *