Wij delen de wens voor een nieuwe supermarkt op het Kooiplein in Castricum. Een supermarkt zorgt voor levendigheid. Levendigheid die al een lange tijd verdwenen is op het Kooiplein, nadat de Dekamarkt haar deuren heeft gesloten. Maar vooral zorgt een supermarkt ervoor dat de buurt weer boodschappen kan doen, zoals je dat zou verwachten. Het vaakst werd de Lidl voorgesteld. Een supermarktketen zoals de Lidl heeft bepaalde eisen als bijvoorbeeld het aantal vierkante meters en afmetingen. Er zou dus verder onderzocht moeten worden of dat hier zou kunnen passen.

We zagen ook een aantal keer een ‘buurt’/kleine supermarkt voorbijkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat een buurtsuper het Kooiplein te kort doet. Want: een kleine supermarkt betekent een klein assortiment. Over het algemeen doe je het liefst alle boodschappen in één winkel, als het kan. Mensen zullen dus niet voor de wekelijkse boodschappen naar een kleine supermarkt gaan, maar eerder wanneer ze de melk zijn vergeten en dan even snel naar de buurtsuper gaan. Op deze hoeveelheid klanten gaat een supermarkt het niet overleven. Dat heeft de Dekamarkt bewezen.

Kooiplein supermarkt winkelwagen

Categorieën: supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *